english | начало | детска лаборатория | зали | за контакт

Digital Spaces Living Lab

 
   
 

Пътят на идеята лого


лого на европейската 2009 г.лого на Седмица за МСП

Пътят на идеята

23 октомври (петък) 2009, от 10.00 часа до 18.00 часа
в Аулата на Алма матер,
Софийски университет "Св. Климент Охридски"

вход свободен с регистрация >>>

Главни организатори :

Инвестиционнен фонд Neveq
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите

VirtSOI Living Lab
Digital Spaces Living Lab
Microsoft

neveq логоbban лого virtec логоdsll логоmicrosoft logo

Програма (пленарна част)

9:30-10:00
Регистрация (на място)
10:00-10:10
Откриване и кратко представяне на събитието
водещ: Михаелена Дамянова, NEVEQ
10:10-10:50
Първа пленарна сесия: Start UP
водещ: Валентин Алексиев, Start UP
Презентация на Start UP (PDF, 324KB, на български)
11:00-11:40

Втора пленарна сесия: BBAN
водещ: Антон Тодоров, BBAN

11:50-12:30
Трета пленарна сесия: How-to: Microsoft for Startups
водещ: Дончо Ангелов, Microsoft, България
   
14:00-15:00

Четвърта пленарна сесия: Живи Лаборатории
водещи:
Ставри Николов, Digital Spaces Living Lab
Румен Николов, VirtSOI LL
Презентация на DSLL (PPT, 1.3MB, на български)
Презентация на VirtSOI LL (PPT, 3.3MB, на английски)

16:00-16:40

Пета пленарна сесия: NEVEQ
водещ: Марин Илиев, NEVEQ
Презентация на Neveq (PPT, 3.3MB, на български)
Презентация на Neveq (PDF, 493KB, на български)

17:30-18:00
Шеста финална пленарна сесия с панел от водещите на всички предишни пленарни сесии
водещ: Михаелена Дамянова, NEVEQ
18:00
Закриване
 

лектор

От 2006 Михаелена Дамянова е инвестиционен мениджър в NEVEQ – фонд за дялово инвестиране във високотехнологични компании в региона. От началото на своята кариера е работила в частни стартиращи фирми, започвайки от Мобилтел (1995) след това Мобиком (1998) и Орбител (2001). Заемала е различни позиции: мениджър бизнес развитие, маркетинг мениджър и директор регионално развитие в Орбител.

лектор


Валентин Алексиев е основател и Капитан на Start UP, чиято цел е да пробуди предприемачески Дух у младите хора в България и да им покаже как могат да стартират собствен бизнес. Преди това е участвал в създаването на Хидроизомат Инженеринг ООД и е работил в Институт за развитие на предприемачеството към Университет за национално и световно стопанство. Валентин Алексиев е завършил Бизнес информатика в Университет за национално и световно стопанство.

 
лекторАнтон Тодоров започва професионалната си реализация в областта на информационното обслужване в АИИ Дейта Процесинг. Създава и развива отдел Проучвания и консултации с екип от анализатори към агенцията за информация в реално време SeeNews в АИИ. Впоследствие, като Мениджър бизнес развитие създава допълнителни международни партньорства, стратегии за вътрешнофирмени иновации, системи за управление и др. Автор и редактор на над 15 отделни книги и студии с научен подход към неформалното рисково финансиране и автор на първото в България изследване относно Бизнес Ангелите като реална алтернатива за финансиране на малки и средни предприятия. Създател на първия сайт по тази тематика в България. Съосновател и управляващ партньор на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите и член на Комитета за Маркетинг и Уеб на Европейската Мрежа на Бизнес Ангелите.
лектор
Дончо Ангелов е мениджър „Средства за разработка“ в Майкрософт България. В неговата област са: платформата за развитие на Майкрософт, разработчиците на софтуер и партньорите, които разработват софтуер. Неговата експертиза е в процесите за разработка на софтуер (ALM), както и в различни технологии за разработка. За шестте години в компанията той е заемал позициите разработчик и ръководител на екип за разработка в Майкрософтския център за развитие в Копенхаген, както и позицията Старши консултант по разработка в екипа на Майкрософт България. Преди Майкрософт той има повече от 10 години опит в различни български и чуждестранни компании, разработчици на софтуер. Дончо има M.Sc. по компютърни науки.

лектор

Румен Николов работи в областта на електронното обучение (e-Learning), софтуерните технологии, елетронното правителство (e-Government), електронната търговия (e-Commerce), електронната работа (e-Work), иновациите и трансфера на технологии, и управлението на знание. Д-р Николов е национален представител в Европейската Технологична Платформа за Софтуер и Услуги (NESSI). Той е участвал в повече от 50 проекта по линия на Европейският Съюз, Световната Банка, ЮНЕСКО и др. Д-р Николов е координатор на няколко проекта свързани със академични и индистриални партньорства. Той е Председател на Българската Асоциация за работа от разстояние (БАРР).

лекторСтаври Николов е основател и главен изследовател на Attentive Displays Ltd - водещ доставчик на консултантски, софтуерни услуги и услуги по интеграция на системите в сферата на наблюдаващите дисплеи, интерактивната реклама, системите, базирани на проследяване на погледа, и решенията за визуализация на данни и информация. От 1998 до 2007 г., д-р Николов е работил като старши изследовател в областта на обработката на изображения в Университета в Бристол, Великобритания. Публикувал е над 60 статии, включително осем глави от книги. Изнасял е лекции за обработката на изображенията и визуализацията на информацията в много страни по света. Д-р Николов е създателят и координатор на онлайн архива за изследвания в областта на комбинацията на изображения от различни сензори (www.imagefusion.org) и на онлайн архива за данни от движения на погледа (www.scanpaths.org). Директор на Digital Spaces Living Lab (www.digitalspaces.info).
лектор


Константин Петров е управляващ съдружник и съосновател на NEVEQ, единствения фонд за дялово инвестиране във високотехнологични фирми в региона. Със 7 портфейлни инвестиции NEVEQ развива потенциала на региона за развой и износ на авторски софтуерни продукти и услуги на местни компании, които продават на глобални клиенти в САЩ и Европа. Константи Петров е бил съосновател и изпълнителен директор на Орбител - водещ алтернативен телеком в България, придобит от Дойче Телеком през 2005 г. Едновременно с това е и основател на компания в областта на електрозахранващи системи. Г-н Петров е успешен предприемач, инвеститор и участник в управлението на фондове за земеделска земя и индустриален парк.

лектор


Павел Езекиев е управляващ съдружник и съосновател на NEVEQ, единствения фонд за дялово инвестиране във високотехнологични фирми в региона. Със 7 портфейлни инвестиции NEVEQ развива потенциала на региона за развой и износ на авторски софтуерни продукти и услуги на местни компании, които продават на глобални клиенти в САЩ и Европа. Павел Езекиев е управлявал Дойче Банк в България след като е служил 5 години като инвестиционен банкер в централата й в Лондон. Бил е изпълнителен директор на Българската Агенция за Инвестиции в периода 2002-2005, когато се реализират значими инвестиции на зелено в производство и услуги в България.

lecturerМарин Илиев
е инвестиционен мениджър в NEVEQ Capital Partners. Възпитаник е на Американския университет в България. Преди да се присъедини към NEVEQ Capital Partners е работил за Scudder Investments и Deutsche Asset Management, Бостън, САЩ, както и за EPIC, България.

 

Програма (експо част)

дисплей 1дисплей 2

дисплей 3дисплей 4

ринг

Снимки от събитието

снимка от семинара снимка от семинара

снимка от семинара снимка от семинара

снимка от семинара снимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинара снимка от семинара

снимка от семинара снимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинара снимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинараснимка от семинара

снимка от семинара

снимкаснимка

снимкаснимка

 
 
       
  създаден от ablen © 2008 - 2015 Attentive Displays Ltd и Digital Spaces Living Lab Ltd Всички права запазени.